Німеччина надасть Україні 500 мільйонів євро кредиту

Середа, 1 квітня 2015, 16:36

Уряд Німеччини надасть Україні нецільовий кредит 500 мільйонів євро на відбудову сходу України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як зазначається, церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та урядом ФРН про нецільовий фінансовий кредит та Рамкової угоди між урядом України та Кредитною установою про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 млн євро відбулась в Берліні у середу.

Віце-прем`єр-міністр України Геннадій Зубко від імені уряду подякував керівництву Федеративної Республіки Німеччина "за підтримку України у час безпрецедентних історичних випробувань".

Реклама:

За його словами, український уряд готовий включитись в реалізацію проектів для нецільового фінансового кредиту.

Зубко підкреслив, що ці кошти будуть направлені на відбудову та модернізацію східної частини України, у тому числі новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті та модернізації об’єктів інфраструктури будь-якої форми власності у сферах транспорту, енергетики теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення, соціальної інфраструктури, відновлення та будівництва житла.

"У відповідності із підписаними документами індивідуальні позики будуть використовуватися для фінансування проектів на територіях Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, й інших регіонів України де велика кількість офіційно зареєстрованих вимушено переміщених осіб", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, додатково фінансові ресурси можуть бути виділені банком KfW в червні 2015 року. Термін погашення кредиту до 15 років, пільговий період становитиме 5 років.

Нагадаємо, у вівторок стало відомо, що уряд Польщі прийняв рішення про виділення Україні 100 млн євро "довгого кредиту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!