"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Роснефть" повідомила, що врегулювала всі суперечки з ЮКОС

Середа, 1 квітня 2015, 14:47

"Роснефть" домовилася про врегулювання суперечок з компаніями групи Yukos та контролюючими їх фізособами.

Про це йдеться в повідомленні нафтової компанії, пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, ця ж інформацію підтверджена на сайті Центру розкриття корпоративної інформації.

27 березня рада директорів "Роснефти" схвалила угоду з компаніями групи Yukos від 22 березня 2015 року, говориться в цьому повідомленні "Роснефти".

Реклама:

На цій новині котирування акцій "Роснефті" на Московській біржі зросли на 2,5%, у Лондоні - на 2,7%.

"Відповідно до умов угоди сторони відмовляються від усіх взаємних претензій і припиняють всі існуючі судові та інші суперечки, а також зобов'язуються не пред'являти один до одного жодних претензій в майбутньому у зв'язку з банкрутством та ліквідацією НК "ЮКОС", - зазначає компанія.

Пізніше в середу Yukos підтвердив, що сторони уклали мирову угоду, яка припиняє всі судові процеси у всіх юрисдикціях між "Роснефтью" і компаніями групи Yukos.

Угода набуває чинності негайно, його умови не розкриваються.

У повідомленні Yukos наголошується, що на рішення ЄСПЛ, який присудив Російській Федерації виплатити 1,9 млрд євро компенсацій у справі ЮКОСа, це мирова угода не впливає, розгляди у цій справі будуть продовжені.

31 березня сторони завершили угоду і підписали всі необхідні документи щодо відкликання всіх ведуться судових процесів в Голландії, Англії, Росії, США та інших юрисдикціях.

Угода не передбачає ніяких грошових чи інших виплат з боку "Роснефти" або її дочірніх компаній, відзначає нафтова компанія.

Нагадаємо, у 2006 році Yukos Capital почав судові процеси проти "Юганскнефтегаза", "Самаранефтегаз" і "Томськнефті" (всі вони входили в ЮКОС, зараз - структури "Роснефти"), звинувачуючи їх у невиконанні зобов'язань за дев'ятьма позиками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: