Акціонери "Укрнафти" зберуться не раніше 26 травня

Середа, 1 квітня 2015, 11:43

Збори акціонерів "Укрнафти" будуть проведені не раніше 26 травня, коли набуде чинності закон про зниження кворуму для проведення загальних зборів акціонерів для всіх акціонерних товариств.

Про це повідомив на брифінгу в середу в Києві міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За його словами, у разі проведення засідання наглядової ради до того часу існує загроза оскарження цих зборів у судовому порядку:

"Ми готові провести всі процедури для скликання наглядової ради і проведення загальних зборів, але до вступу в дію закону всі ці заходи будуть оскаржуватися в судах а тому ефект від них буде дуже обмежений. Тому ми будемо це робити, але після вступу в дію закону".

Реклама:

Він також додав, що влада підбирає кандидатуру на посаду керівника "Укртранснафти" замість тимчасово призначеного Юрія Мірошника.

"Я ніколи не приховував, що це тимчасове призначення. Наскільки я пам'ятаю, "Нафтогаз" оголосив відкритий конкурс і зараз ми шукаємо людей з індустрії кризових менеджерів, і я думаю, що протягом певного часу сформується пакет, з якого ми зможемо обрати адекватну і якісну людину на "Укртранснафту", - сказав Демчишин.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: