"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гендиректор Chrysler-FIAT може отримати 72 мільйони компенсацій

Неділя, 8 березня 2015, 15:37

Генеральний директор Chrysler Group LLC і FIAT SpA Серджіо Маркіонне може отримати компенсації за 2014 рік у розмірі 72 млн доларів.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дані річного звіту компанії.

Сума компенсації складається з премій і прибутку по акціях через злиття компаній, яке призвело до зростання цін на папери на 61%. Маркіонне також отримає премію за 2014 рік в розмірі 12 млн євро. Гроші будуть виплачені, коли він покине свою посаду.

Крім того, Маркіонне стане держателем 1,62 млн акцій компанії, які будуть надані після затвердження рішення на річних зборах акціонерів у квітні 2015 року. Приблизна вартість такого пакета акцій становить, за оцінками видання, 23 млн євро.

Реклама:

При цьому сам Маркіонне планує пропрацювати в компанії як мінімум до завершення п'ятирічного плану, який завершиться в 2018 році.

Серджіо Маркіонне очолює компанію протягом 10 років. У минулому році він отримав зарплату і премії на 7 млн ​​доларів, а також бонус у розмірі 24,7 млн ​​євро в якості "визнання його внеску в головні стратегічні і фінансові досягнення групи".

На початку 2014 року Fiat оголосив про покупку всіх акцій компанії Chrysler, до цього він володів 60% акцій. Переговори про угоду тривали більше року, сума операції, яка остаточно була закрита 20 січня, становила 3,65 млрд доларів. Після цього Fiat оголосив про зміну назви на Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: