"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Дельта Банку" зависла майже половина річного прибутку "МТС Україна"

П'ятниця, 6 березня 2015, 20:51

На операційний дохід "МТС Україна" за 4 квартал 2014 року вплинуть збитки, пов'язані з неплатоспроможністю ПАТ "Дельта Банк".

Про це повідомило російське ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" на своєму сайті.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року Національний банк України прийняв постанову про віднесення "Дельта Банку" до категорії неплатоспроможних.

"Станом на 31 грудня 2014 року і на дату прийняття постанови розмір грошових коштів "МТС Україна" на розрахункових рахунках і депозитах у ПАТ "Дельта Банк" становив 1,4 млрд гривень. Ці кошти в рублевому еквіваленті - близько 5,2 млрд рублів - МТС відобразить в якості збитку в 4 кварталі", - йдеться в повідомленні російської компанії.

Реклама:

Нагадаємо, що в 2013 році чистий прибуток "МТС-Україна" становив 2,7 млрд гривень.

Як повідомляє МТС, "Дельта Банк" - один з декількох банків, в яких "МТС Україна" зберігала кошти на розрахункових рахунках і депозитах.

Станом на 31 грудня 2014 року залишки коштів "МТС Україна" на розрахункових рахунках і депозитах в інших банках становили 16,1 млрд рублів (або 4,3 млрд гривень).

Нагадаємо, як раніше заявляв генеральний директор "МТС Україна" Іван Золочевський, компанія кілька років не виводила дивіденди з України. У результаті вдалося накопичити значну суму, яку оператор збирався витратити на ліцензію 3G.

Наприкінці лютого "МТС Україна" перемогла в 3G-аукціоні. Їй дістався другий лот частот за трохи більше ніж 2,7 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: