"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин: підвищення ренти для "Укргазвидобування" - технічний крок

П'ятниця, 6 березня 2015, 17:45

Підвищення рентної плати за користування надрами до 70% для держкомпанії "Укргазвидобування" - це виключно технічний крок.

Про це на брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

За його словами, підняття ренти для "Укргазвидобування" - це виключно технічний крок, тому що вартість, за якою компанія буде продавати "Нафтогазу" також зросте.

"Вона зросте десь до 1600 гривень. І різниця між 1600 і тією собівартістю яка необхідна на покриття операційних витрат і коштів, піде на інвестиційні проекти, які допоможуть виробляти адекватні нафтопродукти та збільшити добичу", - сказав міністр.

Реклама:

"Тобто всі ці інвестиції потрібні. 70% розраховані таким чином, що ціна, за якою вони продають "Нафтогазу", мінус 70%, залишить їм рівно таку суму, яка їм потрібна для того, щоб виконати всі свої завдання", - заявив Демчишин.

"До цього вони продавали свій газ по 350 гривень, сьогодні вони будуть продавати по 600 гривень. Мінус ренту, яка піде в бюджет, за рахунок якої будуть фінансуватися соціальні дотації на підтримку незабезпеченого населення", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, в понеділок, 2 березня Верховна Рада підтримала збільшення ставки рентної плати за користування надрами при видобутку природного газу для потреб населення для покладів газу до 5 км з нинішніх 20% до 70%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: