ЄС зняв санкції з 4 чиновників команди Януковича і продовжив для 18 осіб

П'ятниця, 6 березня 2015, 13:13

Європейський союз продовжив санкції проти екс-президента України Віктора Януковича і ще 17 людей з його оточення.

Про це повідомляється в офіційному журналі ЄС.

У список входять, зокрема, сини Януковича - Олександр і Віктор, екс-глава МВС України Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем Пшонка, а також екс-прем'єр Микола Азаров.

Застосування обмежувальних заходів продовжується до 6 березня 2016 року стосовно 14 осіб і до 6 червня 2015 року стосовно чотирьох осіб - Віктор Янукович-молодший, Олена Лукаш, Дмитро Табачник, Сергій Клюєв.

Реклама:

У той же час, із санкційного списку зникли прізвища чотирьох українських чиовників: колишнього заступника глави АП Андрія Портнова, колишніх очільників СБУ Олександра Якименка та Ігоря Калініна та сина колишнього прем’єр-міністра Олексія Азарова.

Раніше повідомлялося,  що ЄС може зняти санкції з семи українських чиновників, серед яких колишній прем'єр міністр Микола Азаров, у зв'язку з тим, що українській прокуратурі так і не вдалося надати доказів їхньої провини.

У березні 2014 року ЄС заморозив активи 22 українців, у тому числі екс-президента Віктора Януковича, його сім'ї та ряду колишніх високопоставлених українських чиновників у європейських банках.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: