АМКУ попередив виробників про необґрунтоване підняття цін на хліб

Четвер, 5 березня 2015, 13:03

Територіальні відділення АМКУ Україні надали суб'єктам господарювання 36 рекомендацій щодо утримання від необґрунтованого підняття оптово-відпускних цін на хліб і хлібобулочні вироби.

Про це йдеться в повідомленні комітету, передає "Інтерфакс-Україна".

"В даний час комітетом проводиться збір, аналіз та узагальнення необхідної інформації щодо обґрунтованості ціноутворення на ринку хліба та хлібобулочних виробів, а також суміжних з ними ринків зерна і борошна, і в разі виявлення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції будуть вжиті відповідні заходи, передбачені чинним законодавством", - наголошується в повідомленні АМКУ.

Посилаючись на дані моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари, опублікованого на сайті Мінекономрозвитку, АМКУ повідомив, що за тиждень з 20 по 27 лютого роздрібні ціни на пшеничний хліб з борошна першого ґатунку зросли в середньому по Україні на 3,5%.

Реклама:

Ціни на цей продукт коливаються від 6,54 грн у Миколаївській до 9,66 грн у Закарпатській області.

При цьому виробники аргументують збільшення оптово-відпускних цін на хліб і ХБІ подорожчанням борошна, електроенергії та палива.

Цього року ціни на борошно зросли приблизно на 22%, енергоносії - 5%, бензин - 26,9%, дизпаливо - 24,3%, приведено в повідомленні АМКУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!