"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна поскаржилася в ЄК на угоду Daimler-КамАЗ: суперечить духу санкцій ЄС

Четвер, 5 березня 2015, 12:41

Україна офіційно поскаржилася в Європейську комісію, що спільне підприємство німецького Daimler і російського КамАЗ суперечить духу санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомляє EurActiv.

За даними видання, Україна не ставить під сумнів законність об’єднання з точки зору конкурентного права ЄС, але вважає, що це суперечить духу санкцій.

"Крім того, рішення буде активно експлуатуватися російською пропагандистською кампанєю з дискредитації рішення і ефективності зусиль ЄС проти Росії по відношенню до України шляхом економічного тиску," – зазначають українські представники.

Реклама:

Видання нагадує, що 24 лютого Єврокомісія схвалила створення спільного підприємства Daimler AG (Німеччина) і КамАЗ (Росія).

Передбачається, що підприємство вироблятиме легкі та важкі вантажні автомобілі і працюватиме на території Росії і Білорусії. Проте КамАЗ, це фірма, яка в першу чергу виробляє військову техніку.

Комісія не вважає, що злиття суперечить санкціям, прийнятим ЄС щодо Росії через анексію Криму і агресію на Донбасі. Ці обмежувальні заходи включають ембарго на імпорт та експорт зброї і пов'язані з нею матеріали з/до Росії.

"Немає заборони на створення спільних підприємств суб'єктів ЄС та Росії, які працюють в області товарів і технологій подвійного призначення для використання у військових цілях або для російських військових кінцевих користувачів", - сказав один із європейських чиновників.

У листопаді 2014 року частка німецького концерну Daimler в ВАТ "КамАЗ" збільшилася з 11% до 15%. Пакет був викуплений у Європейського банку реконструкції та розвитку.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!