Порошенко просить Абромавичуса підготувати нову хвилю приватизації

Середа, 4 березня 2015, 18:34

Президент України Петро Порошенко вважає доцільним повернення до процесу приватизації.

Про це глава держави сказав на засіданні Національної ради реформ, передає прес-служба президента.

Як зазначається, президент звернувся до міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса з пропозицією ініціювати обговорення у Верховній Раді цього питання.

"Просив би представити в парламенті, провести дискусію з фракціями, вилучити те, що ми вважаємо ризикованим, з переліку об'єктів, що підлягають приватизації, але - прийняти дуже важливе рішення, щоб продемонструвати всьому світу - ми інші. Ми по-іншому будемо забезпечувати прозору і ефективну приватизацію", - сказав Порошенко.

Реклама:

Позитивним прикладом інвестування президент назвав проведення тендеру на розподіл частот зв’язку третього покоління, за підсумками якого були мобілізовані 11 мільярдів гривень, і "ми отримали схвалення з боку всіх інвесторів".

Він також поінформував, що прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці під час сьогоднішньої зустрічі повідомив про готовність італійських інвесторів брати участь у приватизації в Україні. Зокрема, інфраструктурних, енергетичних, телекомунікаційних об’єктів.

"Це є справжня інтеграція, коли до нас приходить бізнес, який платить податки, працює чесно і займає прозору позицію", – підкреслив президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!