МВФ прогнозує падіння економіки України на 5,5%

Середа, 4 березня 2015, 11:11

Міжнародний валютний фонд оцінює падіння економіки України в 2014 році на рівні 6,9%, і прогнозує падіння економіки країни в 2015 році на рівні 5,5%.

Про це йдеться в проекті Меморандуму між Україною і МВФ, пише "УНІАН".

"За оцінками МВФ, економічна активність в 2014 році скоротилась на 6,9%, і показники за грудень свідчать про триваючий спад промислового виробництва, обороту роздрібної торгівлі і обсягів будівництва, - йдеться в меморандумі.

При цьому невирішений конфлікт на сході країни також робить свій вклад у невизначеність прогнозу.

Реклама:

У зв'язку з цим економічна активність може досягнути найнижчого значення в середині 2015 року. Але, в міру того, як наша політика реформ набиратиме обертів, почне відновлюватись довіра, підуть відновні роботи, спад економічної активності загальмується за підсумками 2015 року до 5,5%.

При цьому в меморандумі наголошується, що МВФ і уряд країни мають намір рішуче просуватися шляхом зміцнення економічної і фінансової стабільності в країні шляхом впровадження широкомасштабних і амбітних структурних реформ, які повинні забезпечити поліпшення бізнес-клімату, залучення інвестицій і підвищення конкурентоспроможність.

"У 2016-2018 роках, в міру того, як відновлюватиметься економічна й банківська стабільність, в міру проведення реформ, - ми очікуємо відновлення і поступового нарощування економічного зростання, темпи якого в середньостроковій перспективі досягнуть 4%", - наголошується в меморандумі.

Як повідомлялося, у лютому Кабінет міністрів затвердив меморандум співпраці з ключовим кредитором – Міжнародним валютним фондом терміном на 4 роки і з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) з обсягом фінансування 17,5 млрд дол.

Нова програма замінить чинну дворічну програму stand-by з обсягом фінансування 17 млрд дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!