Україна планує скоротити дефіцит "Нафтогазу" до 3,1% ВВП

Середа, 4 березня 2015, 09:51

Україна планує в 2015 році скоротити дефіцит НАК "Нафтогаз-України" до 3,1% від внутрішнього валового продукту в поточному році.

Про це йдеться в тексті меморандуму між Міжнародним валютним фондом (МВФ) і урядом України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Фінансове оздоровлення НАК "Нафтогаз"є ключовою метою програми. Для цього будемо вживати рішучих заходів щодо підвищення тарифів для населення, поліпшення рівня оплати і зниженню витрат з метою скорочення дефіциту "Нафтогазу" до 3,1% від ВВП в 2015 році і його повного подолання - до 2017 року. Ці кроки будуть супроводжуватися істотною реструктуризацією компанії з метою посилення корпоративного управління та підвищення операційної ефективності", - зазначено в п.28 меморандуму.

Як зазначено в документі, процес збільшення цін на газ до рівня паритетного з імпортом планується завершити до квітня 2017 року.

Реклама:

Зокрема, у квітні 2016 року планується перейти на єдиний тариф на газ для населення (відмовитися від пільгових 200 куб. м на місяць) на рівні 75% від імпортної ціни.

У свою чергу, в квітні 2017 року ціна на газ для населення повинна досягти рівня імпортної і після цього уряд планує затвердити нову методологію формування роздрібних цін з прив'язкою до обмінного курсу, динаміці цін на імпортний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!