МВС замовило харків'янам автономерів на 7 мільйонів

Середа, 4 березня 2015, 09:15

Міністерство внутрішніх справ уклало угоду з ТОВ "Світлофор" на постачання номерних знаків для автотранспорту на 6,73 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Всупереч вимогам нормативних актів, МВС не оприлюднило ціну на за окремі види номерних знаків. Відомо лише, що придбано 45,5 тис комплектів.

Торги проведено за переговорною процедурою у зв’язку з "захистом прав інтелектуальної власності".

Реклама:

З 2011 року МВС купувало номерні знаки за процедурою закупівлі в одного учасника у КНВО "Форт", оскільки у підприємства є патент на промисловий зразок "знак номерний транспортних засобів".

Патент було отримано у кінці 2010 року. Його власником, окрім державного КНВО "Форт", є польська компанія "УТАЛ", засновниками якої є поляки Яцек Войцеховскі, Манфред Гєбл, Яцек Бєлєцкі, а віднедавна також німецька фірма "Firma ErichUtschAG", що займається, зокрема, виготовленням номерів та обладнання для цього процесу. Патент досі чинний.

У 2014 році "Форт" уклав ліцензійний договір з харківським ТОВ "Світлофор", яким надав останньому право користуватися патентом.

Саме ж підприємство МВС повідомило міністерство, що не буде приймати участь в процедурах закупівель щодо поставок номерних знаків для потреб МВС.

Після цього міністерство, очолюване харків’янином Арсеном Аваковим, замовило "Світлофору" автономерів вже на 53,24 млн грн.

Директором харківської фірми "Світлофор" є Олег Палєєв, він же очолює дочірню фірму Erich Utsch AG – ТОВ "Ерут Україна", приписану на тій же адресі, що і "Світлофор".

Фірму "Світлофор" засновували у 2004 р. Борис Димов разом з Любов’ю Литвиненко, яка раніше була відома як партнерка Тетяни Дагаєвої, дочки покійного генерала Юрія Дагаєва, колишнього очільника ДАІ (1994-1998) і замміністра МВС (1998-2000).

На початку 2000-х Литвиненко з Дагаєвою співзаснували ТОВ "Закарпатминводи", тоді ж разом входили до складу власників ТОВ "Ромар Буд-Сервіс".

Сама Дагаєва відома як співвласниця ТОВ "Південна Легенда", де її партнером є Сергій Тащілкін. Останній відомий через скандальну закупівлю МВС квартир у Криму в 2012 р.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!