"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія продовжила "знижку" на газ для України

Вівторок, 31 березня 2015, 19:00

Росія надасть Україні знижку при закупівлі газу на три місяці.

Про це заявив Володимир Путін, пише РБК.

Напередодні "Газпром" попросив уряд Росії продовжити пільгові поставки. У Києві раніше заявляли, що можуть припинити закупівлі.

Президент Росії Володимир Путін підтримав рішення про продовження на другий квартал пільгової ціни поставок газу в Україну. Питання обговорювалося у вівторок на зустрічі президента з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Реклама:

Глава російського уряду на зустрічі зазначив, що уряд вважає за потрібне задовольнити відповідне прохання української сторони за умови, що Україна буде дотримуватися всіх положень контракту. "Давайте так і зробимо", - сказав у відповідь Путін.

Як відомо, вартість російського газу для України в період з листопада-2014 по квітень-2015 включно регулюється так званим "зимовим пакетом", підписаним у результаті брюссельських домовленостей України, Росії та Єврокомісії.

Термін дії пакета закінчується 31 березня. При цьому російська сторона вважає зафіксовану в "пакеті" цифру як ціну зі знижкою, яку надає уряд РФ. Українська ж сторона вважає вартість газу такою, що відповідає ринковій ціні, зазначає ZN.UA.

Раніше "Газпром" сам попросив у російського уряду дозволу на продаж Україні газу за зниженими цінами на квартал вперед.

Як повідомлялося, в понеділок, 23 березня міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Україна має намір з 1 квітня призупинити закупівлю російського газу, оскільки в цьому немає необхідності.

При цьому російський експерт, партнер консалтингової агенції RusEnergy Михайло Крутіхін висловив думку, що "Газпром" втратив український ринок газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!