НБУ видав стабкредит Платинум Банку

Вівторок, 31 березня 2015, 18:50

Національний банк прийняв рішення про надання стабілізаційного кредиту ПАТ "Платинум Банк" в сумі 240 млн гривень строком на два роки з метою забезпечення своєчасного виконання цим банком своїх зобов’язань перед вкладниками.

Про це йдеться у повідомленні регулятора

"Національний банк надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності лише платоспроможним банкам, які мають затверджені плани капіталізації та дотримуються вимог законодавства щодо прозорої структури власності", - зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Він зазначив, що відповідне рішення прийнято Нацбанком після розкриття ПАТ "ПтБ" інформації про вигодо набувачів єдиного акціонера банку - ПТ Платінум Паблік Лімітед (Кіпр) відповідно до вимог законодавства України.

Реклама:

"Також голова Спостережної Ради ПАТ "ПтБ" Г. А. Гуртовий подав документи до Національного банку для отримання згоди регулятора щодо збільшення своєї частки та набуття контролю у ПАТ "ПтБ" шляхом викупу акцій у деяких ключових учасників ПТ Платінум Паблік Лімітед, у результаті чого опосередкована участь в цьому банку становитиме 71,2%", - йдеться у повідомленні.

За його словами, як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку надано нерухоме майно, яке належить ПАТ "ПтБ". Оцінку застави здійснила провідна міжнародна аудиторська компанія, що відповідає критеріям, установленим нормативно-правовими актами Національного банку України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!