"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило рейтинг "Укрексімбанку"

Вівторок, 31 березня 2015, 17:33

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Державного експортно-імпортного банку України в іноземній валюті та рейтинг пріоритетного боргу з рівня CC до C.

Про це повідомляється в прес-релізі Fitch, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому інші рейтинги банку не порушені даною рейтинговою дією.

"Зниження рейтингів відображає думку Fitch, що дефолт Укрексімбанку за його зовнішніми борговими зобов'язаннями тепер є неминучим", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, ця рейтингова дія послідувала за заявою банку 27 березня поточного року про початок переговорів з власниками єврооблігацій на 750 млн доларів про продовження терміну погашення цих цінних паперів з 27 квітня до 27 липня 2015 року.

Таке короткострокове продовження необхідно для проведення переговорів з метою довгострокового вирішення ситуації з власниками облігацій відповідно до завдань чотирирічної програми розширеного фінансування на 17,5 млрд доларів для України, затвердженої МВФ 11 березня поточного року.

Крім єврооблігацій на суму 750 млн доларів Укрексімбанк має пріоритетні єврооблігації на суму 600 млн доларів з погашенням у січні 2018 року і субординовані облігації на суму 125 млн доларів з погашенням у лютому 2016 року.

Як наголошується в повідомленні, Fitch вважає, що ці облігації також будуть предметом переговорів з кредиторами.

Як повідомлялося, державний "Укрексімбанк" за підсумками 2014 року отримав 11,249 мільярда гривень чистого збитку проти 200,632 мільйона гривень чистого прибутку в 2013 році.

Укрексімбанк заснований в 1992 році. Його єдиним власником є ​​держава.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів (126 млрд гривень) Укрексімбанк займав 3 місце серед 158 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!