"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекології вимагає від компанії Ставицького компенсації збитків

Вівторок, 31 березня 2015, 15:04

Міністерство екології та природних ресурсів подало позови до суду на компанію "Голден Деррік", пов'язану з родиною екс-президента Віктора Януковича, з вимогою компенсувати державі збитки, завдані у зв'язку з незаконним володінням частками у Сахалінському газовому родовищі, які зараз передані держкомпанії "Надра України".

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко, передає УНІАН.

"Ми подали позови щодо відшкодування збитків, яких держава зазнала за час незаконного перебування частки у власності "Голден Деррік", - сказав Шевченко.

При цьому він наголосив, що держава недоотримала десятки мільйонів гривень доходу за час, коли частки на вказане родовище належали компанії "Голден Деррік".

Реклама:

"Ми зараз намагаємося отримати від "Голден Деррік" ці кошти", - додав Шевченко. При цьому він нагадав, що держава раніше повернула у власність національної акціонерної компанії "Надра України" усі три частки в Сахалінському газовому родовищі, що дозволить державі й держкомпанії збільшити свої доходи.

Як повідомлялося, компанія "Надра України" через суди повернула у свою власність всі часткові участі в Сахалінському газовому родовищі, які в період 2010-2013 років були неправомірно відчужені на користь компанії "Голден Деррік".

У "Надра України" було три судові справи щодо повернення державних активів на цьому родовищі. Дві з них компанія виграла в грудні 2014 року, а третю - в січні цього року.

За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів, у 2000 та 2003 роках НАК "Надра України" було укладено низку договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі.

У 2012-2013 роках колишнє керівництво НАК "Надра України" продало фірмі "Голден Деррік" свої частки відразу за трьома договорами. При цьому по одному з договорів компанія повністю розрахувалася, що дозволило розірвати його й повернути активи державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: