"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Соцзахист працівників обійшовся "Укрзалізниці" в 5,8 мільярда

Вівторок, 31 березня 2015, 11:38

На реалізацію положень галузевої угоди у 2014 році "Укрзалізниця" спрямувала 5,8 млрд гривень, що на 1,7 % або 96 млн грн більше, ніж попереднього року.

Про це йдеться у повідомленні УЗ.

Як зазначив під час засіданні Ради профспілки виконуючий обов’язки гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк, у цей непростий час для залізничної галузі профспілки та УЗ мають знайти компроміс по кожному проблемному питанню.

 "Я розумію, що адміністрація та профспілки знаходяться в деякому протистоянні своїх інтересів, так і повинно бути. Однак зараз не той час, щоб ми могли собі дозволити конфлікт. Ми повинні знайти механізми конструктивного діалогу в кожному питанні, адже найближчі півроку стануть часом перетворення залізничної галузі", - зазначив Бланк.

Реклама:

Загалом, незважаючи на значне падіння обсягів вантажних перевезень, зменшення запланованої доходної частини галузі та збільшення витрат через зростання цін на продукцію і матеріали та курсу долара, "Укрзалізниця" у 2014 році не лише виплачувала своєчасно та в повному обсязі заробітну плату, а й проводила політику збереження кадрового потенціалу галузі.

Зокрема, у минулому році на залізницях України створено 768 нових робочих місць, працевлаштовано 14,3 тисяч працівників, в тому числі для молоді надано 1,9 тисяч перших робочих місць.

Загалом упродовж 2014 року на заходи із професійного розвитку персоналу у навчальних закладах залізницями було направлено більше ніж 23 млн грн.

Крім того, у рамках виконання Галузевої угоди 223 тияч соціально незахищеним пенсіонерам-залізничникам надана допомога.

Загальна сума допомоги становила більше 190 млн гривень.

Окрім матеріальної допомоги ветеранам надавалась допомога з ремонту житла, виконання господарських робіт, проводилась безкоштовна передплата відомчих газет.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!