Окупанти завели ще дві справи проти гендиректора "Масандри"

Понеділок, 30 березня 2015, 17:48

Так зване кримське управління СКР відкрило ще два кримінальних провадження за статтею "Зловживання повноваженнями" проти гендиректора найбільшого виноробного підприємства Криму - НПАТ "Масандра" Миколи Бойка.

Про це йдеться у прес-релізі відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними "слідства", в січні 2013 року гендиректор НПАТ "Масандра" з метою завдати шкоди землеробському держпідприємству "Малоріченське", яке входить до складу "Масандри", уклав угоду про продаж виноматеріалів ДП "Малоріченське" в НПАТ "Масандра" за заниженою ціною.

"У результаті ДП "Малоріченське" недоотримало доходів у 2014 році на суму 8,4 млн рублів", - ідеться в прес-релізі.

Реклама:

Крім того, за даними відомства, в листопаді-грудні 2014 року керівники НПАТ "Масандра" продавали за заниженими цінами продукцію підприємства. Покупцем виступало ПАТ "Торговий дім "Масандра".

"Виконання договору постачання спричинило значну шкоду на суму не менш ніж 20 млн рублів", - повідомляється у прес-релізі.

Гендиректор НПАТ "Масандра" Бойко був усунений 19 лютого із займаної посади у зв'язку з порушенням проти нього кримінальної справи. И.о. гендиректора підприємства призначена Янина Павленко, яка до цього керувала державним кримським заводом шампанських вин "Новий світ".

За версією слідства, Бойко у 2014 році уклав невигідну угоду купівлі-продажу виноматеріалу з виноробним держпідприємством "Таврида", яке входить до складу "Масандри".

"Ціну виноматеріалу, проданого держпідприємством "Таврида" в НПАТ "Масандра", було занижено", - йдеться в прес-релізі. Збиток, завданий підприємству, за даними відомства, перевищив 7 млн рублів. Бойко управляв "Масандрою" понад 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: