Капітал із Росії намагаються виводити через Білорусь

Понеділок, 30 березня 2015, 15:46

Білоруська фінансова розвідка фіксує спроби виведення капіталу з Росії через Білорусь в треті країни.

Про це заявив у неділю директор департаменту фінансового моніторингу комітету Держконтролю республіки В'ячеслав Реут, передає "Прайм".

"Ми дуже стурбовані тією ситуацією, яка відбувається у наших сусідів. Як тільки вибухнула фінансова криза в РФ, то ми бачимо, як нечистоплотні громадяни сусідньої країни намагаються через нашу банківську систему виводити активи в треті країни", - сказав він в ефірі телеканалу "Білорусь 1".

Голова департаменту зазначив, що відомство приділяє велику увагу припинення таких "схем незаконного руху".

Реклама:

За його інформацією, нещодавно департамент припинив таку схему, було порушено близько 15 кримінальних справ, понад 300 мільярдів білоруських рублів (близько 20,5 мільйонів доларів) "поставлено під санкції".

"Ми відстежуємо фінансові потоки і намагаємося виявити саме ті операції, які є підозрілими, які можуть свідчити про вчинення якихось злочинів", - підкреслив Реут.

Він додав, що в цілому в департамент щодня надходить більше 400 повідомлень про підозрілі фінансові операції.

Так, за його словами, департамент отримав інформацію про можливе проходження через територію республіки грошей, викрадених з бюджету "однієї східної країни". Глава департаменту повідомив, що була проведена операція, в результаті якої порушено чотири кримінальні справи, на рахунках заблоковані 3,5 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!