"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вирішив оштрафувати дочірній банк російської банківської групи

Понеділок, 30 березня 2015, 12:06

Національний банк вирішив оштрафувати дочірній банк однієї з російських банківських груп за порушення при зміні структури власності.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Нацбанку Леонід Антоненко.

Він повідомив, що на минулому тижні від дочірнього банку однієї з російських банківських груп у Нацбанк прийшло повідомлення про те, що банк проданий 11 фізособам/юрособам.

За словами Антоненко, це повідомлення прийшло після того, як Нацбанк повернув заявнику, який хотів купити частку в цьому банку, неграмотно складений пакет документів на придбання істотної участі з проханням його доопрацювати.

Реклама:

"Зокрема, ми просили заявника розкрити його бенефеціарних власників - тобто пред'явили ті ж вимоги, з якими заявник зіткнувся б при вчиненні аналогічної угоди в Росії", - пояснив Антоненко.

У зв'язку з цим НБУ найближчим часом оштрафує акціонерів банку (до 10% номінальної вартості куплених ними акцій) і позбавить їх права голосу.

Крім того, банк буде включений в чорний список Національного банку.

Як повідомлялося, за останній місяць публічна зміна структури власності відбулася тільки в одному дочірньому банку російської банківської групи - банку "Петрокоммерц-Україна".

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!