Кабмін перевірить діяльність Державіаслужби

Понеділок, 30 березня 2015, 11:09

Кабінет міністрів, у відповідь на запити депутатів ВР і на прохання Мінінфраструктури, створить комісію, яка вже на поточному тижні почне перевірку діяльності Державної авіаслужби України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба міністерства.

Крім того, за її даними, 26 березня з ініціативи міністерства відбулася нарада з представниками авіаперевізників, українських аеропортів, "Украероруху", Державіаслужби та Асоціації авіапідприємств України.

"Анексія Криму, складна ситуація на сході країни, падіння гривні, обмеження валютних операцій - це тільки частина того, що негативно позначається на ринку авіаперевезень, б'є по гаманцю українця і ускладнює роботу бізнесу. Результатом стає зниження пасажиропотоку, скорочення авіарейсів, зменшення кількості маршрутів" , - йдеться в повідомленні.

Реклама:

В результаті обговорення учасники внесли на розгляд відомства ряд пропозицій і в якості шляхів вирішення ситуації звучали: питання змішаних перевезень, внесення змін до оподаткування палива для літаків, розробки системи знижок аеропортів для авіаперевізників тощо.

Також всі учасники схвально поставилися до ініціативи міністерства відкрити небо для авіакомпаній низки європейських країн в рамках місцевих аеропортів, поки країна очікує підписання Угоди про спільний авіаційний простір.

"Міністерство обробить всі озвучені пропозиції сторін і почне роботу з їх реалізації. Ми будемо відстоювати інтереси ринку в переговорах з іншими відомствами, так як в кінцевому підсумку конкурентний і сильний авіаринок потрібен і державі, і українцям", - зазначив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

Як відомо, 26 березня Wizz Air заявила, що з 20 квітня припинить діяльність своєї української дочки і скасує низку рейсів з України.

Раніше, авіакомпанія "Українсько-Середземноморські авіалінії" (UM Air) заявила про тиск з боку Державної авіаційної служби в інтересах "Міжнародних авіаліній України" (МАУ).

Як повідомлялося, раніше частина авіакомпаній, які працюють на українському ринку, заявляла про те, що держава втрачає контроль над авіаційною галуззю України і це, начебто, робиться в інтересах однієї окремо взятої фінансово-промислової групи.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error