ЄС і РФ відновлять тристоронній діалог щодо асоціації Києва і Брюсселя

Вівторок, 3 березня 2015, 20:21

ЄС і Росія домовилися відновити тристоронній діалог з асоціації Києва і Брюсселя, найближчим часом узгодять дату і місце зустрічі.

Про це повідомив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв за результатами зустрічі з європейським комісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем, повідомляє РИА "Новости".

"Безумовно, зміст угоди - це справа України і ЄС, але наша справа - це убезпечити наші компанії, бізнес і галузі економіки від можливих наслідків. Ми бачимо негативні наслідки для російського бізнесу від цієї угоди", - заявив Улюкаєв журналістам.

Тому на зустрічі з Сесілією Мальстрем міністр підтвердив, що якщо побоювання РФ не будуть прийняті до уваги, то Росія буде змушена вжити заходів щодо захисту своєї економіки, в тому числі через введення або підвищення митних зборів.

Реклама:

"Ми домовилися, що тристороння міністерська зустріч у форматі Росія-Україна-ЄС  відбудеться якомога швидше", - сказав Улюкаєв.

Як повідомляла "Європейська правда", під час тристоронньої дискусії 12 вересня на міністерському рівні між ЄС, Росією та Україною було прийнято рішення відтермінувати тимчасове застосування частини Угоди про асоціацію, яка стосується створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС до 31 грудня 2015 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: