"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще два банки Лагуна віднесли до категорії неплатоспроможних

Вівторок, 3 березня 2015, 11:08

2 березня 2015 року було прийнято рішення про віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до ПАТ "Омега Банк" категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, у зв`язку з проведенням ПАТ "Кредитпромбанк" та ПАТ "Омега банк" ризикової діяльності, про що свідчило погіршення показників їх фінансового стану, у січні 2015 року зазначені банки було віднесено до категорії проблемних та призначено кураторів -службовців Національного банку України.

Після віднесення банків до категорії проблемних до Національного банку України не було надано переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення цих банків, водночас, показники діяльності продовжували погіршуватись.

Реклама:

Так, регулятивний капітал банків зазнав критичних втрат та досяг від’ємного значення. Також банки продовжували порушувати вимоги нормативно-правових актів Національного банку України.

Власником банків не було вжито заходів щодо надання фінансової підтримки банків з метою приведення їх діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Раніше стало відомо, що правління Нацбанку України прийняло постанову про віднесення ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: