"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна в січні імпортувала понад 4,4 тисяч автівок

Субота, 28 березня 2015, 10:38

У січні 2015 року Україна імпортувала 4,439 тисяч одиниць автомобільної техніки.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром".

Як зазначається, за підсумками першого місяця поточного року показник зовнішньоторговельного обороту в частині автотранспорту становив 68,5 млн доларів.

"Левова частка цього показника - 95% була утворена імпортом автотранспортних засобів. Всього за місяць в Україну було завезено 4,439 тисяч одиниць автомобільної техніки", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За даними асоціації, найбільшу частину в січневому автоімпорту охопили легкові автомобілі, яких було завезено в обсязі 3,158 тисяч штук на суму 51,7 млн доларів.

"Основними постачальниками легкових автомобілів в січні були: Європейський Союз, з країн якого на український ринок було поставлено 64% від загального обсягу імпорту цього виду техніки; Японія, на частку якої припало 13% місячного імпорту легкових авто; і Туреччина, яка охопила 7% зовнішніх поставок легкових автомобілів в Україну", - повідомляє прес-служба.

"Січневий результат в частині імпорту комерційних автомобілів - 1,241 тисяч штук. На ввезення такої кількості транспорту імпортери витратили 13,1 млн доларів. У цьому сегменті автоімпорту близько 85% автомобілів були ввезені з ЄС", - йдеться у повідомленні.

У той же час на експорт з України було поставлено 175 одиниць автотранспортних засобів, митна вартість яких становила 3,1 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!