Укрексімбанк просить відстрочити погашення євробондів на 750 мільйонів

П'ятниця, 27 березня 2015, 18:42

Державний експортно-імпортний банк просить власників євробондів на 750 млн доларів з терміном обігу до 27 квітня 2015 року схвалити відстрочку їх погашення на два місяці.

Про це повідомляється у зверненні банку до інвесторів, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, банк просить власників не застосовувати визначення "потенційний дефолт" або "дефолт", які могли або можуть виникнути з цінних паперів у зв'язку з нездатністю банку здійснювати по ним розрахунок у встановлену дату в результаті затримки реєстрації Нацбанком додаткової угоди за зобов'язаннями.

Банк також просить відмовитися від застосування будь-яких прав, які можуть виникнути в результаті настання випадків "потенційного дефолту" або "дефолту", за умови, що дата розрахунку з цінних паперів буде 27 липня або раніше, інакше утримувачі цінних паперів будуть вправі реалізувати свої права.

Реклама:

Емітент, крім цього, просить власників не застосовувати визначення "потенційний дефолт" або "дефолт", які могли або можуть виникнути по будь-яким іншим зобов'язанням банку.

Термін надання згоди встановлений до 9 квітня 2015 року.

Збори власників єврооблігацій заплановано на 13 квітня 2015 року. У разі його перенесення новий термін надання згоди - до 23 квітня, тоді як засідання утримувачів відбудеться 27 квітня 2015 року.

Як повідомлялося, Укрексімбанк в середині квітня 2010 року розмістив п'ятирічні єврооблігації на 500 млн доларів зі ставкою купона 8,375% річних. Потім, в жовтні 2010 року, банк дорозмістив цінні папери на суму 250 млн доларів.

Андреррайтерамі випуску виступили Citigroup Inc. і Credit Suisse AG.

Укрексімбанк заснований в 1992 році. Його єдиним власником є ​​держава.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів (126 млрд гривень) Укрексімбанк займав 3 місце серед 158 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: