"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ забирає у коханки Януковича санаторій

П'ятниця, 27 березня 2015, 11:46

ГПУ пред’явила позов про витребування держмайна дитячого санаторію "Славутич", яким  користується товариство, учасником якого є благодійний фонд Любові Полежай "Дорога майбутнього".

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України.

Установлено, що вказане ТОВ у 2010 році неправомірно отримало в оренду майно дитячого санаторію в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області.

Усупереч вимогам закону, угода була укладена без проведення конкурсу, особою, яка не мала права розпоряджатись цим державним майном.

Реклама:

"Внаслідок цього державний санаторій, розташований у мальовничому куточку Київщини на березі Канівського водосховища на території площею 7 га, передано у користування за символічну плату - 2 тисячі гривень на місяць", - зазначили в ГПУ.

"Водночас, вартість путівки для оздоровлення дітей орендарями визначено близько 10-12 тис грн за зміну", - підкреслили у відомстві.

"Незважаючи на незаконність передачі вказаного майна та закінчення терміну дії угоди про оренду, товариство продовжує користуватись державним майном без будь-яких правових підстав", - заявили в ГПУ. 

Як відомо, Полежай була співмешканкою екс-президента Віктора Януковича.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: