Глава Apple хоче віддати всі свої статки на благодійність

П'ятниця, 27 березня 2015, 10:31

Генеральний директор компанії Apple Тім Кук планує пожертвувати весь свій статок на благодійність після того, як оплатить навчання в коледжі свого 10-річного племінника.

Про це повідомляє Прайм з посиланням на журнал Fortune.

"Кук каже, що вже почав потроху жертвувати гроші, але він планує взяти деякий час на розробку системного підходу до благодійності, а не просто виписувати чеки", - пише видання.

Статки Кука, за даними журналу, оцінюються в 120 млн доларів. Крім того, він є власником акцій з обмеженим обігом загальною вартістю в 665 млн доларів.

Реклама:

Кук став далеко не першим мільйонером, який пообіцяв витратити значну частину свого майна на добродійність.

У 2010 році американські мільярдери Уоррен Баффет і Білл Гейтс запустили філантропічну кампанію Giving Pledge, обов'язковою частиною приєднання до якої є акт "публічного підтвердження" своїх намірів, тобто підписання письмового зобов'язання пожертвувати на благодійність більше половини особистого статку.

Згідно з "обітницею дарування", пожертви можуть проводитися як за життя учасника кампанії, так і після його смерті.

До акції Баффета і Гейтса приєдналися більше 150 найбагатших людей планети, в їх числі - Майкл Блумберг, Джордж Лукас, Юрій Міллер, Девід Рокфеллер, Тед Тернер, Володимир Потанін, Річард Бренсон і Марк Цукерберг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!