Європарламент схвалив надання Україні 1,8 мільярда допомоги

Середа, 25 березня 2015, 20:42

Європейський парламент схвалив надання Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Проект резолюції був підтриманий на засіданні Європарламенту в середу, пишуть "Українські новини".

"У своїй останній резолюції від 15 січня 2015 року з ситуації в Україні Європейський парламент вітав пропозицію Комісії збільшити макрофінансову допомогу Україні до 1,8 млрд євро і закликав до розробки плану більшої допомоги для України... Доповідач може повністю дотримуватися пропозиції Комісії (про надання допомоги)", - сказано в ній.

Відзначається, що в ситуації, в якій опинилася Україна, важливо своєчасно затвердити пропозиції Європейської комісії з макрофінансової допомоги Україні, для того щоб два з трьох траншей (600 млн євро кожен) були виплачені ще в 2015 році.

Реклама:

Затвердження пропозиції Єврокомісії, на думку Європарламенту, має довести, що Європейський Союз може діяти швидко, рішуче і пропорційно зі своїми політичними зобов'язаннями.

Допомога Євросоюзу повинна бути спрямована на зміцнення найбільш вразливих галузей української економіки, що впливають на її фінансову рівновагу, зокрема енергетичного ринку, бізнес-середовища, фінансового управління та політики.

Наголошується, що ЄС має намір підтримувати боротьбу української влади проти корупції, що дозволить поліпшити фінансове середовище держави.

Як повідомлялося, Україна отримає 250 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу в квітні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!