"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес-партнери розіграли 6 мільйонів на смолу для "Енергоатому"

Середа, 25 березня 2015, 14:50

ДП "НАЕК "Енергоатом" 13 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Техенергохім" на постачання смол на суму 6,36 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено 50 400 л іонообмінних смол для Запорізької та Хмельницької АЕС. Власницями запорізької  фірми "Техенергохім" є Наталія Хмельова та Людмила Лаушкіна, директором - Юрій Лаушкін.

Єдиним допущеним конкурентом фірми на виграному лоті було дніпропетровське ТОВ "ГідроТех Інжинірінг". Власниками компанії наразі є Олег Торопчин, Станіслав Соколов, Ігор Господинов, а також Ендрю Робінсон.

Реклама:

До 2007 року Ігор Господинов був директором і співвласником фірми-переможця, тобто конкурента - "Техенергохім".

Окрім того усі вищеперераховані співвласники "Техенергохіму" і "ГідроТех Інжинірінгу" нині є партнерами по ТОВ "Технохімреагент".

Згідно з даними "ВДЗ", за останні п’ять років "ГідроТех Інжинірінг" виграв тендерів на 53,48 млн гривень, а "Техенергохім" - на 24,82 млн гривень.

У нинішньому тендері також намагалося взяти участь київське ТОВ "Енергохімсервіс", з пропозицією майже удвічі дешевшою від переможця, однак фірму відхилили за те, що фірма запропонувала аналог виробництва компанії "Lanxess Deutschland GmbH" (Німеччина), який не відповідав вимогам технічної специфікації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!