МЗС ще сподівається на безвізовий режим у травні

Вівторок, 24 березня 2015, 16:32

Робити висновки про ухвалення того чи іншого рішення про введення безвізового режиму для України під час Ризького саміту передчасно.

Про це заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок.

"Думаю, що робити якісь висновки про те, можливо чи неможливо це (введення безвізового режиму) під час Ризького саміту, рано. Ми не поспішали б цього робити до того моменту, як будуть готові висновки Європейської Комісії щодо прогресу дій, які зроблені вже Україною", - сказав Перебийніс.

За його словами, оцінювати ймовірність ухвалення такого рішення необхідно саме за результатами конкретних параметрів роботи місій, які працюють в Україні.

Реклама:

Дипломат нагадав, що станом на сьогодні Європейська Комісія завершує вивчення виконання Україною плану дій із лібералізації візового режиму.

Так, минулого тижня в Києві перебували експерти Європейського Союзу, оцінювали стан боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом, та фінансуванням тероризму. "Попередні висновки, за нашою інформацією, були позитивними", - сказав Перебийніс.

Також цього тижня, з 23 по 27 березня, в Україні працюватимуть ще місії з оцінювання стану протидії корупції, правоохоронної співпраці у боротьбі з організованою злочинністю та незаконним обігом наркотиків, а також боротьби з торгівлею людьми.

"Це все ті місії, які працюють у рамках реалізації другого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму України з Європейським Союзом", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: