Ціни на нафту Brent зросли до 56 доларів за барель

Вівторок, 24 березня 2015, 16:06

Ціни на нафту Brent перевищили 56 доларів за барель на тлі ослаблення долара і рекордного видобутку в Саудівській Аравії.

Про це пише Reuters.

До 14.27 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,10 долара до 56,02 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,51 долара до 47,96 долара.

Курс долара до євро знизився на 0,3%, стимулюючи зростання котирувань сировини, номінованого в доларах.

Реклама:

Найбільший в ОПЕК виробник нафти Саудівська Аравія збільшила видобуток приблизно на 350 тисяч барелів на добу в порівнянні з лютим майже до рекордного показника близько 10 мільйонів барелів на добу.

Попередній індекс PMI виробничого сектора Китаю, розрахований HSBC і Markit, в березні знизився до 49,2 пункту, показуючи ослаблення активності, при прогнозі 50,6 пункту.

"Ми очікуємо, що тиск на ціни у другому кварталі буде надавати надлишок нафти на ринку приблизно в 2 мільйони барелів на добу", - йдеться в звіті банку ANZ.

Нафтопереробники виграють від низьких цін, які дозволяють їм підвищити рентабельність.

"Різке падіння цін на нафту наприкінці 2014 і січні 2015 року, за яким пішов незвично холодний лютий, було сприятливим для переробників. У другому півріччі 2015 року ми очікуємо надлишок пропозиції навіть при зростанні цін на нафту. Рентабельність переробки почне знижуватися", - йдеться у звіті фірми PGE.

Запаси нафти в США минулого тижня, на думку аналітиків, зросли на 5 млн барелів до нового рекорду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!