Україна втратила чверть економіки через агресію Росії - Яценюк

Вівторок, 24 березня 2015, 11:52

Через агресію Росії на сході України країна втратила четверту частину економіки.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на селекторній нараді з питань бюджетної децентралізації у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми втратили четверту частину української економіки", - сказав він.

За словами прем'єра, через розв'язану Росією військову агресію закриті сотні підприємств. Водночас Україна, незважаючи на це, зібрала податків більше, ніж минулого року, жодної затримки із соціальних виплат не було.

Реклама:

Як зазначив прем'єр, завдяки відновленню фінансування з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна зможе вирішити питання обслуговування зовнішнього боргу, тоді як доходи держбюджету будуть спрямовані на фінансування оборони і соціальних виплат.

За словами Яценюка, голови Держобладміністрацій зобов'язані оприлюднити інформацію про те, на які цілі витрачаються державні кошти: "Щоб люди бачили, на що пішли гроші... Прозорість використання грошей - вимога сьогодення".

Він також повідомив, що уряд спільно з Міністерством охорони здоров'я вивчає питання створення моделі компенсації вартості лікарських препаратів. При цьому прем'єр доручив головам облдержадміністрацій розробити такі ж програми на місцевому рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: