"ДТЕК" запропонував утримувачам євробондів реструктуризувати 80% позики

Понеділок, 23 березня 2015, 20:22

ДТЕК, найбільший український приватний енергохолдинг, пропонує обміняти єврооблігації на 200 млн доларів з погашенням 28 квітня 2015 року на нові єврооблігації з погашенням у квітні 2019 року з підвищенням купонної ставки з 9,5% до 10,375% річних.

Про це йдеться у повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі в понеділок.

Як зазначається, ДТЕК пропонує погасити 20% основної суми, а решту - обміняти на нові облігації, таким чином, обсяг їх випуску може становити до 170 млн доларів.

Власники єврооблігацій, які погодилися на обмін до 8 квітня, додатково отримають винагороду в розмірі 2% від номінальної вартості цінних паперів у власності.

Реклама:

Пропозиція на обмін спливає 22 квітня, він буде здійснений у разі отримання заявок від власників єврооблігацій на суму мінімум 170 млн доларів.

Дилер-менеджером угоди призначений Deutsche Bank AG, агентом по The Bank of New York Mellon.

Як повідомлялося, ДТЕК в 2010 році випустив п'ятирічні євробонди на 500 млн доларів. Купонна процентна ставка з цінних паперів була встановлена ​​на рівні 9,5% річних.

Потім, у березні 2013 року, компанія рефінансувала 60% цінних паперів за рахунок випуску нових п'ятирічних єврооблігацій на 600 млн доларів з купонною ставкою 7,875% річних.

Дилер-менеджерами останньої угоди виступили Deutsche Bank AG і JP Morgan Securities.

ДТЕК - стратегічний холдинг, що керує трьома операційними субхолдингами з активами у традиційній енергетиці, в альтернативній енергетиці, у видобутку вуглеводнів.

Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент", акціонером якої є олігарх Рінат Ахметов.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!