Білоус наостанок вирішив розповісти про свої досягнення

Понеділок, 23 березня 2015, 19:30

Ігор Білоус, якого в понеділок було звільнено з посади голови Державної фіскальної служби, розповів про результати діяльності очолюваного ним відомства.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Протягом останнього року ДФС, яку я очолював, успішно виконувала своє головне завдання - забезпечення доходної частини бюджету. А у січні-лютому 2015 року домоглася значного перевищення планових показників надходжень до державної скарбниці. При цьому ми виключили такі інструменти, як посилення тиску на бізнес", - заявив Білоус.

За його словами, головним резервом ДФС у наповненні бюджету була боротьба з тіньовою економікою.

Реклама:

"Також вже є очевидним результат змін у спрощеній системі оподаткування, що набули чинності з початку цього року. За підсумками перших двох місяців надходження до бюджету від єдиного податку зросли на чверть порівняно з січнем-лютим минулого року. І це при тому, що ставки єдиного податку було зменшено у півтора-два рази. Це - наявний ефект від лібералізації податкової системи", - написав екс-голова ДФС.

Білоус також висловив упевненість, що незабаром буде результат і від дії закону щодо зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці, ухваленого Радою 2 березня.

"Цей законодавчий акт, який ми розробляли спільно з групою народних депутатів, спрощує застосування платниками пониженої ставки єдиного соціального внеску. Відтак, поступово легалізуємо зарплати, що видавалися в конвертах. І, що не менш важливо, скоротимо попит на необліковані готівкові кошти, яких потребували тіньові доплати", - додав він.

А вже з середини поточного року, за його словами, практично зникне й пропозиція тіньової готівки, котра досі підживлює паралельну економіку, корупцію та хабарництво.

"З 1 липня 2015 року у повному форматі має запрацювати система електронного адміністрування ПДВ, опрацьована нами в тестовому режимі. Вона покладе край маніпуляціям і кримінальним схемам, через які з бюджету крали до 70 млрд гривень на рік", - зазначив екс-голова ДФС.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився розпочати службове розслідування проти керівництва Фіскальної служби і відсторонити його від виконання обов'язків.

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання службовцями Державної фіскальної служби неправомірної вигоди під час розмитнення товарів на кордоні.

У повідомленні уточнюється, що причиною провадження стала сфотографована журналістами переписка депутата від "Економічного розвитку" Віталія Хомутинніка і губернатора Одеської області Ігоря Палиці, у якій вони обговорювали суми поборів та видатків на митниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: