Російський суд вирішив видати Україні екс-депутата ВР

Понеділок, 23 березня 2015, 13:48

Одинцовський суд Підмосков'я прийняв рішення про екстрадицію колишнього депутата Верховної Ради України Олександра Шепелева.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу Мособлсуда.

"Суд 21 березня виніс постанову про екстрадицію Шепелєва. Це рішення його захистом поки не оскаржене", - сказала представник суду.

У Мособлсуді не уточнили, в чому звинувачується Шепелєв.

Реклама:
Шепелєв

Раніше 19 березня 2015 року в підмосковному селищі Горки в ресторані "Вітерець" співробітники ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ затримали Шепелєва, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО.

Як відомо, Шепелєв в ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Шепелев категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.  

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

Більше про Олександра Шепєлєва можна прочитати тут і тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!