Fitch підтвердив рейтинги Києва

Понеділок, 23 березня 2015, 10:16

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг Києва в іноземній валюті на рівні СС і його національний довгостроковий рейтинг з BB (ukr).

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, пишуть "Українські новини".

Також агентство підтвердило короткостроковий РДЕ (рейтинг дефолту емітента) міста в іноземній валюті на рівні C.

Прогноз по національному довгостроковому рейтингу - "негативний".

Реклама:

Рейтинги знаходяться в обігу пріоритетних незабезпечених єврооблігацій Києва підтверджені на рівні CC, а рейтинги внутрішніх облігацій підтверджені на рівнях CC і BB (ukr).

Підтвердження рейтингів міста Києва відображає значний ризик рефінансування, що підвищився валютний ризик, слабку макроекономічну кон'юнктуру в країні і низьку готовність держави надавати своєчасну підтримку на тлі ослабленої інституційного середовища в Україні.

Fitch розглядає ризик рефінансування міста на короткострокову перспективу як суттєвий.

Внутрішні ринки капіталу залишаються слабкими, вартість залучених запозичень в Україні суттєво зросла, а пік виплат у міста настає в 2 півріччі 2015 року.

Місто буде рефінансувати наявні єврооблігації на 250 млн доларів (5,6 млрд гривень) в листопаді 2015 і внутрішні облігації на 5,2 млрд гривень з погашенням в жовтні та грудні 2015 року.

"Єврооблігації міста, по яких відсутня хеджування, являють собою істотний валютний ризик, який помітно посилюється зважаючи на зниження курсу національної валюти в 2014-2015 роках. Курс гривні впав майже на 50% до долара США в 2014 році, а в період з січня по березень 2015 відбулося подальше зниження приблизно на 60% ", - вважає Fitch.

Fitch відзначає, що здатність держави надавати підтримку Києву є низькою з урахуванням слабкого стану державних фінансів, що суттєво обмежує фінансову гнучкість уряду країни.

У відповідності зі шкалою Fitch, рейтинги групи СС означають високу ймовірність дефолту.

Як повідомлялося, в лютому Fitch знизив рейтинг України c CCС до СС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!