"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український стартап Petcube залучив мільйон доларів інвестицій

Неділя, 22 березня 2015, 17:11

Відомий український стартап Petcube, що розробив робота для домашніх тварин, підняв seed-раунд у розмірі 1,1 млн доларів від фондів AVentures Capital і Almaz Capital.

Про це пише AIN.UA.

В угоді також взяли участь SOSVentures, співзасновник Mint.com Девід Майклз і екс-керівник антивірусного підрозділу Facebook Нік Білогірський.

Розмір частки, а також суми інвестицій від окремих учасників раунду не розголошується. Керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв увійшов до ради директорів компанії.

Реклама:

Інвестори пояснюють свій інтерес до стартапу тим, що попит на камери домашнього спостереження на американському ринку зростає (а саме на цей ринок стартап орієнтований в першу чергу). Також, інвесторам сподобався сам гаджет і його об'єднання з онлайн-спільнотою.

"Нам подобається бачення компанії, яка будує цілу екосистему, у якій користувачі обмінюються унікальними фото і відео про тварин", - зазначив інвестиційний директор Almaz Capital Данило Столяров.

Залучені кошти підуть на подальше розширення компанії, налагодження дистрибуції і зростання продажів пристрою в США та світі.

Команда вела переговори про залучення інвестицій ще з липня минулого року. Перший транш у рамках раунду стартап отримав ще у вересні 2014 року, але остаточної домовленості вдалося досягти в середині лютого, розповів CEO стартапу Ярослав Ажнюк.

За його словами, з Almaz Capital команда стартапу познайомилася більше року тому - на конференції LeWeb в Парижі. Ярослав просто написав твіт, згадавши Олександра Галицького, і запропонував йому зустрітися.

"Несподівано він погодився зустрітися, проговорили півтори години", - згадує Ажнюк.

А з Євгеном Сисоєвим Ярослава познайомив не хто інший, як відомий український винахідник і підприємець Дмитро Костик близько двох років тому. З того часу команда постійно підтримувала контакт з інвестором.

Ідея Petcube зародилася тоді, коли киянину Олександру Нескіну не було з ким залишити вдома свою собаку Роккі. Без сумніву, зараз команда Petcube - один з найвідоміших у світі українських стартапів.

За 2013 рік команда зуміла створити прототип робота, який грає з вихованцями лазерною указкою, стрімить відео з ними на смартфон і взагалі всіляко радує власників вихованців. У тому ж році проект поставив рекорд на Kickstarter. А минулого року стартап оголосив про відправку першої партії готових девайсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!