"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Закарпаттяобленерго" розтендерило 53 мільйони на оточення свого екс-директора

Неділя, 22 березня 2015, 13:03

ПАТ "Закарпаттяобленерго" 17 березня за результатами тендеру уклало низку угод на будівництво та реконструкцію ліній електропередач загалом на 53,14 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Більшу частину коштів - 30,43 млн гривень - має отримати Закарпатське управління ПАТ "Електро".

Власниками трьох найбільших часток фірми "Електро" за даними SMIDA є:

Реклама:

12% - ТОВ "Електро-Закарпаття", власники Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії, і Дмитро Славич. Останній також донедавна був співзасновником ТОВ "Електро-будсервіс", разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином колишнього народного депутата Василя Ковача (2012-2014р.р., обирався від Партії регіонів, 20 лютого 2014 року з партії вийшов). До обрання в парламент Ковач-старший 13 років поспіль очолював "Закарпаттяобленерго", тобто замовника тендеру.

16% - ТОВ "Чечва", власники генеральний директор "Електро" Ярослав Тринцолин та Олексій Михайлович;

15% - ТОВ "Електромодерн", власники - Володимир Дмитраш (голова Тернопільського управління "Електро"), Петро Дмитраш, Олексій Овод, а також Олександр Прокопів, усіц з Тернополя.

Єдиним конкурентом Закарпатського управління було ТОВ "Елітар", саме воно виграло на цьому тендері 22,72 млн гривень.

Фірму заснували у 2003 році Віктор Подвірний, Володимир Єгоров, а також Мирослав Сененький, начальник Тернопільського міського району електричних мереж ВАТ "Тернопільобленерго" (очолює з 2000 року).

У 2007-2009 роках фірму в якості директора очолював зареєстрований з Сененьким за однією адресою Володимир Гумен. Людина за таким ім’ям та прізвищем також була відома як помічник голови правління "Тернопільенерго" з координації та контролю енергозбутової роботи РЕМ.

Наразі "Елітар" оформлено на Аллу Намаку та Марію Барчук. Остання на момент переоформлення була приписана на одній адресі з Оксаною Гумен, яка раніше проживала разом зі згаданими вище Володимиром Гуменом та Мирославом Сененьким.

Директором же наразі є Андрій Шуфлат, який також є власником ПП "Проф-Монтаж", де його партнером є та сама Оксана Гумен.

За останні п’ять років фірма "Елітар" отримала підрядів на 247,89 млн гривень, практично всі - або від Закарпатського, або від Тернопільського обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: