В Україні банки ставали банкрутами через шахрайство їхніх власників - Яресько

Субота, 21 березня 2015, 16:09

В Україні банки ставали банкрутами, оскільки їх власники чи керівництво займалися шахрайством, злочинною діяльністю та самі призводили ці банки до банкрутства.

Про це вона сказала 20 березня під час інтерв'ю для програми ділових новин "Squawk Box" на міжнародному телеканалі CNBC, передає прес-служба міністерства.

За її словами, важливе значення для фінансової та банківської системи України мають нещодавні зміни до законодавства, що забороняють кредитування пов’язаних сторін.

"В Україні банки ставали банкрутами, оскільки їх власники чи керівництво займалися шахрайством, злочинною діяльністю та самі призводили ці банки до банкрутства. Такі банкіри мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначила міністр.

Реклама:

"В Україні існує великий суспільний запит щодо боротьби з корупцію. Задля якнайскорішої реалізації цього завдання, уряд вже здійснив кілька важливих кроків", - запевняє Яресько.

Зокрема, за її словами, уряд позбавився посередників у торгівлі газом, поширює використання систем електронних закупівель в державних органах, та розробляє конкретні кроки щодо реформування державних підприємств, аби зробити їх діяльність більш прозорою та ефективною.

"Всі ці зміни та реформи, що здійснюються урядом, дозволять покращити інвестиційний клімат в Україні та забезпечити стабілізацію, а згодом - відновлення зростання української економіки", - підсумувала Яресько.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: