"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Азовмаш" готує стратегічний план порятунку свого підприємства

П'ятниця, 20 березня 2015, 17:52

У найближчі дні авторитетна міжнародна компанія завершує підготовку стратегічного плану розвитку "Азовмашу" та реструктуризації кредитних зобов'язань.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як наголошується, його реалізація дозволить підприємству почати шлях виходу з кризи, вирішення економічних і фінансових проблем.

"Сьогодні підприємство відчуває труднощі з отриманням замовлень, завантаженням потужностей, виплатою зарплати", - заявив на зустрічі керівників компанії з представниками громадськості Маріуполя перший заступник генерального директора ПАТ "Азовмаш" Володимир Телиця.

Реклама:

За його словами, в засобах масової інформації міститься чимало тверджень про грабіж на заводі, знищення обладнання та порізку його на металобрухт. "Керівництво звинувачують у бездіяльності. Це не відповідає дійсності", - заявив Телиця.

У прес-службі також зазначили, що менеджери компанії активно ведуть контрактну роботу.

"Більшою мірою завантажені цехи важкого машинобудування. Проведений аудит галузі говорить про її потенційні можливості. Отримано замовлення на спеціалізовані цистерни. Опрацьовуються договори на виготовлення цистерн для України та Азербайджану", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підприємство має працюючі стенди для виготовлення корпусів БТР.

"Компанія готова до отримання оборонних та інших державних замовлень. Одним з важливих чинників погашення заборгованості перед працівниками та бюджетом, отримання обігових коштів без яких неможливо запустити заводський конвеєр є повернення державою ПДВ та переплат на прибуток у розмірі 413 мільйонів гривень "Азовзагальмашу", "Азовелектросталі" і Торговому Дому "Азовзагальмаш", - повідомляє прес-служба.

Раніше повідомлялося, що група "Метінвест" Рината Ахметова хотіла орендувати бердянський аеродром, щоб возити в Маріуполь спеціалістів.

У прес-службі заявили, що возити в Маріуполь будуть спеціалістів, "які необхідні для реалізації інвестпроектів на маріупольських металургійних комбінатах".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!