В окупованому Криму не вистачає води для зрошування земель

П'ятниця, 20 березня 2015, 15:34

В окупованому Криму досі не вирішено питання забезпечення водою для поливу сільськогосподарських земель.

Про це в ефірі радіо "Росія сьогодні" розповів так званий голова Державного комітету з водного господарства і меліорації Криму Ігор Вайль, передають "Новости Крима".

"Зараз говорити про зрошення не доводиться. Нам вистачає води поки тільки на забезпечення питного водопостачання. При цьому вже розроблена програма по сільському господарству, яка передбачає заміну культур, таких як, наприклад, рис. До того ж планується будівництво ставків-накопичувачів з Малого Салгиру та інших джерел для поливу ", - зазначив Вайль.

Він підкреслив, що опріснення морської води не допоможе вирішити проблему поливу, оскільки установка опріснювальних установок дорога, що збільшить собівартість вирощуваної продукції в десятки разів. Частково заповнити дефіцит води допоможе очистка стічних вод.

Реклама:

Як повідомлялося, Північно-Кримський канал є найбільшою в Європі гідротехнічною спорудою. Головне його призначення - транспортування води для зрошування та водозабезпечення Херсонщини і Криму.

Зокрема, водопотреба Криму на 85% забезпечується з Північно-Кримського каналу. У 2014 році дніпровська вода на півострів не надходила.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!