"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк вирішив ліквідувати CityCommerce Bank

П'ятниця, 20 березня 2015, 14:50

Нацбанк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Міський комерційний банк" (CityCommerce Bank), 19 березня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, у зв’язку з невиконанням ПАТ "Міський комерційний банк" вимог вкладників, строк за якими настав п’ять і більше робочих днів тому, та поданням до НБУ недостовірної звітності, що призвело до суттєвого викривлення показників фінансового стану, Нацбанк в травні 2014 року відніс CityCommerce Bank до категорії проблемних та встановив строк для вжиття заходів щодо приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Крім того, було запроваджено особливий режим контролю за його діяльністю шляхом призначення куратора - службовця Національного банку.

Реклама:

Плани фінансового оздоровлення, які подавались ПАТ "Міський комерційний банк" до Національного банку України, не містили достатніх невідкладних заходів, спрямованих на поліпшення його фінансового стану.

З метою стабілізації діяльності ПАТ "Міський комерційний банк", усунення порушень та причин, що призвели до погіршення його фінансового стану, Нацбанк неодноразово висував вимоги до власників та керівництва ПАТ "Міський комерційний банк" щодо вжиття дієвих заходів, спрямованих на поліпшення його фінансового стану.

Проте власники істотної участі ПАТ "Міський комерційний банк" не вжили належних та своєчасних заходів щодо відновлення фінансового стану банку та приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Нацбанку України.

Розглянувши пропозицію Фонду щодо ліквідації неплатоспроможного ПАТ "Міський комерційний банк", Нацбанк прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Міський комерційний банк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: