Кількість бажаючих досягти податкового компромісу перевищила тисячу - ДФС

Понеділок, 2 березня 2015, 20:32

Станом на ранок 2 березня 2015 року намір скористатися процедурою податкового компромісу підтвердили 1067 платників.

Про це йдеться у прес-релізі Державної фіскальної служби.

"У документах, поданих ними в органи ДФС, збільшено податкові зобов’язання на загальну суму у 3,75 млрд гривень, у тому числі з податку на додану вартість на 2,10 млрд гривень і з податку на прибуток підприємств на 1,65 млрд гривень", - йдеться у повідомленні

Відповідно, сума, що підлягає сплаті до державного бюджету, становила 186,4 млн гривень,у тому числі 104,4 млн гривень ПДВ і 82 млн гривень податку на прибуток.

Реклама:

Як зазначається, на сьогодні до бюджету вже сплачено 95,6 млн гривень, у тому числі 31,4 млн гривень ПДВ і 64,2 млн гривень податку на прибуток підприємств.

Закон щодо податкового компромісу був ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2014 року і набув чинності 17 січня цього року.

Ним врегульовано режим звільнення платників від юридичної відповідальності за заниження зобов’язань з ПДВ і податку на прибуток підприємств у податкові періоди до 1 квітня 2014 року (в межах строку давності, визначеного Податковим кодексом України).

На умовах податкового компромісу сплаті до бюджету підлягає лише 5% від суми раніше занижених платником податкових зобов’язань. Інші 95% суми своєчасно несплачених податків вважатимуться погашеними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!