Представники ЄК та Росії обговорили виконання газових домовленостей

Понеділок, 2 березня 2015, 17:05

Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович та міністр енергетики Росії Олександр Новак обговорили виконання так званого "газового зимового пакету".

Про це після двосторонньої зустрічі, яка відбулася сьогодні у Брюсселі напередодні тристоронніх консультацій Україна-Росія-ЄС, повідомив журналістам сам Новак, передає УНІАН.

"Порядок денний зустрічі стосувався виконання "зимового пакету". Сьогодні пройшло чотири місяці з моменту підписання тристороннього протоколу, тому можна підбити певні підсумки. Також обговорили можливість ухвалення "літнього пакету", але детально будемо обговорювати під час тристоронніх консультацій", - сказав він.

Новак відмовився повідомляти деталі, наголосивши, що про це є сенс говорити після тристоронніх консультацій.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна із середини червня 2014 року не одержувала російський газ через невизначеність умов постачання, ціни палива, а також механізму оплати боргів за паливо.

У результаті досягнутих наприкінці жовтня домовленостей і відповідно до підписаного в Брюсселі протоколу, Україна з 9 грудня відновила імпорт природного газу з Росії за ціною 378 доларів за тисячу кубометрів до кінця 2014 року.

Досягнуті домовленості є тимчасовими і діють до 31 березня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: