НБУ ліквідує ще один неплатоспроможний банк

Понеділок, 2 березня 2015, 13:40

27 лютого 2015 року Національним банком України прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ "Банк Камбіо".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як відомо, на початку грудня минулого року ПАТ "Банк Камбіо" було віднесено до категорії неплатоспроможних.

"Цьому передувало невиконання банком зобов’язань перед вкладниками і кредиторами та численні порушення нормативно-правових актів регулятора", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Так за результатами інспекційної перевірки були виявлені значні ризики в діяльності ПАТ "Банк Камбіо", зокрема кредитний ризик і ліквідності.

"Якість активів банку була визнана низькою, а резерви сформовані за ними - недостатніми. Зазначене спричинило недостовірне відображення реального результату діяльності й капіталу ПАТ "Банк Камбіо" та високий дефіцит ліквідних коштів, пов’язаний з незадовільною якістю активів і відсутністю своєчасної підтримки з боку акціонерів банку", - повідомляє регулятор.

Національний банк України, урахувавши вище наведені чинники, відніс банк до категорії проблемних та призначив куратора (службовця Національного банку).

Як повідомлялося, 27 лютого Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію та відкликання банківських ліцензій двох неплатоспроможних банків - ПАТ "БГ Банк" та ПАТ "Легбанк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!