"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський рубль знову падає

Понеділок, 2 березня 2015, 13:09

Рубль подешевшав на тлі можливого зниження продажів експортної виручки на початку місяця, зміцнення американської валюти на форексі, очікувань зростання попиту на валюту в березні під сплату зовнішніх позик в умовах західних санкцій.

Про це пише "Рейтер".

Як повідомляється, до цих негативних факторів могла додатися і реакція ринку на вбивство в Москві одного з лідерів російської опозиції Бориса Нємцова.

До 10.40 за московським часом долар розрахунками "завтра" торгувався на Московській біржі поблизу позначки 62,22 рубля, дорожчаючи на один відсоток від рівнів попереднього закриття.

Реклама:

Пара євро/рубль розрахунками "завтра" до цього часу торгувалася поблизу 69,53, набираючи 0,9 відсотка.

Сьогодні завершується лютневий фіскальний період сплатою податку на прибуток, розмір якого, за оцінками опитаних Рейтер аналітиків, варіюється від 60 до 200 мільярдів рублів.

"Сьогодні незначну підтримку рублю можуть надати виплати податку на прибуток у розмірі більше 100 мільярдів рублів. У найближчій перспективі ми очікуємо зростання потреби у валюті - на березень намічені найбільші за рік виплати за зовнішнім боргом, 19,7 мільярдів доларів", - вважають аналітики Росбанка.

На їхню думку, поліпшення рахунку поточних операцій через підросли цін на нафту і сезонних чинників, а також ймовірне зростання попиту на валютне репо повинні стримати тиск на рубль.

Стримуючим зниження рубля фактором може виступати відносно висока ціна на нафту - в п'ятницю барель Brent подорожчав більш ніж на 4 відсотки, зараз він оцінюється в 61,91 долара, втрачаючи один відсоток з початку дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!