Вартість нафти Brent опустилася до 62,2 долара за барель

Понеділок, 2 березня 2015, 09:10

Нафта еталонних марок знижується в ціні в понеділок після того, як за підсумками лютого вона зафіксувала перше місячне підвищення з червня минулого року.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Квітневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:28 за московським часом подешевшали на 0,36 (0,58%) - до 62,22 долара за барель.

За підсумками сесії в п'ятницю їх вартість збільшилася на 2,53 долара (4,21%) і склала 62,58 долара за барель.

Реклама:

Котирування квітневих ф'ючерсів на марку WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці в понеділок знизилися на 0,34 (0,68%) - до 49,42 долара за барель. Раніше їх ціна виросла на 1,59 долара (3,3%) і завершила п'ятницю на позначці 49,76 долара за барель.

Негативний вплив на ринок на початку тижня надають новини про збільшення видобутку в Саудівській Аравії, в результаті чого країни-члени ОПЕК вийдуть за межі узгодженої ними квоти дев'ятий місяць поспіль.

За даними опитування Bloomberg, сукупний видобуток держав ОПЕК становив в лютому 30,6 млн барелів нафти на добу. У листопаді минулого року картель прийняв рішення зберегти квоту на видобуток для своїх членів на рівні 30 млн б/с.

"Ситуація на світовому ринку залежить від поставок, - зазначає сировинний аналітик Fat Prophets Девід Леннокс. - Заяви ОПЕК підтверджують, що вони не мають наміру скорочувати видобуток, і ті дані, які ми бачимо зараз, просто підтверджують це. В результаті зростає тиск на ціни".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: