"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецька Wintershall відмовилася допомагати РФ будувати "Турецький потік"

Четвер, 19 березня 2015, 16:49

Німецька Wintershall не братиме участі у реалізації проекту "Турецький потік".

Про це заявив голова правління Wintershall Райнер Зеле, пише російське видання Forbes.

"Компанія продовжить роботу щодо спільних проектів з російськими партнерами, в тому числі і з "Газпромом", незважаючи на складну геополітичну обстановку. Це спільна з "Газпромом" розробка Південно-Російського родовища і ачимовских покладів", - заявив він.

Також у німецької компанії є СП з "Газпромом" по збуту газу на європейському ринку Wingas, WIEE, WIEH і з СП з Лукойлом з видобутку нафти у Волгоградській області - "Волгодемінойл".

Реклама:

"Турецький потік" повинен стати альтернативою проекту "Південний потік", про припинення якого президент Володимир Путін заявив в грудні минулого року.

Траса Турецького потоку на більшій частині маршруту по дну Чорного моря буде збігатися з раніше погодженою трасою "Південного потоку".

Wintershall займалася розробкою проектної документації "Південного потоку", який в більшій частині повинен був пройти за нинішнім маршрутом "Турецького потоку".

Будівництвом морської частини "Південного потоку" займалася компанія South Stream Transport, акціонерами якої були Газпром (частка в 50%), Eni (частка в 20%), EDF Group (частка в 15%) і Wintershall AG (частка в 15%).

Нагадаємо, 1 грудня 2014 "Газпром" і турецька Botas підписали меморандум про взаєморозуміння з будівництва морського газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!