Розенко каже, що субсидії отримають до 4 мільйонів українців

Четвер, 19 березня 2015, 15:30

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг можуть оформити 3,5-4 мільйони українських родин, однак уряд готовий і до більшої кількості заявників.

Про це заявив на прес-конференції міністр соціальної політики Павло Розенко, передає "Укрінформ".

"На сьогоднішній день субсидіювання з сплати житлово-комунальних послуг можуть отримати 3,5-4 млн українських сімей. Однак ми готові до будь-яких варіантів. Якщо за допомогою звернуться 5-6 мільйонів родин, ми виділимо додаткові кошти, про це була домовленість з коаліцією", - зазначив Розенко.

Він додав, що на сьогодні у системі субсидій зареєстровані й отримують допомогу від держави 1,1 млн сімей.

Реклама:

"Законом передбачено, що право на пільги мають ті особи, дохід яких не перевищує 1700 грн. Але це не означає, що люди, які мають трохи вищий дохід, будуть позбавлені права на допомогу по сплаті житлово-комунальних послуг", - зауважив міністр.

За його словами, в органах місцевого самоврядування створять спеціальну комісію, котра матиме право дослідити умови проживання конкретної сім'ї та надати їй субсидії за умов, що не передбачені офіційними нормативно-правовими документами.

"Система субсидіювання буде ще реформуватися і запрацює з травня 2015 року. Це зафіксовано відповідною постановою Кабінету Міністрів України. Нам потрібен час, аби проінформувати населення та підготувати місцеві органи влади, адже на них лежить відповідальність за субсидіювання малозабезпечених сімей", - сказав Розенко.

Він доручив постачальникам житлово-комунальних послуг до 15 квітня розіслати споживачам бланки заяв на отримання субсидій, бланк декларації та коротко інформацію, як заповнювати ці документи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: